Nyerj éves bérletet nyári élményfotóddal!

 

A nyár beköszöntével megkezdõdött az év legeseménydúsabb idõszaka Parkunkban, ahol 200 állatfaj 900 egyede, 650 hazai és egzotikus növényfaj, 24 játéküzemmel és gazdag rendezvénykínálat vár titeket mesés parkerdei környezetben. A Nagyerdõ szívében minden évszaknak megvan a maga varázsa, annak érdekében pedig, hogy megoszthassátok velünk és egymással friss élményeiteket, tavaszi hagyományteremtõ felhívásunk után újabb évszakos tematikájú nyílt fotópályázatot hirdetünk.

Beküldési határidõ: 2022. augusztus 31. 24:00
Beküldési cím: foto@zoodebrecen.hu

 

Pályázati feltételek:

•      A pályázat nyitott, vagyis nemtõl, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytõl függetlenül bárki részt vehet rajta.

•    Csak olyan fotóval lehet pályázni, amely a Nagyerdei Kultúrpark (Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark) területén készült 2022. június 1. és 2022. augusztus 31. között.

•    A képkészítés intézményünk nyitvatartási idejében, belépõ megváltásával és a Látogatói szabályzat valamennyi pontjának betartásával lehetséges.

•    Minden pályázó legfeljebb egy fotóval pályázhat, amelyet maximum 2 MB-os méretben, JPG formátumban, elektronikus levél csatolmányaként kell elküldenie a foto@zoodebrecen.hu emailcímre. Kizárólag saját készítésû és más pályázaton/versenyen/kiállításon díjazásban nem részesült, illetve a pályázó saját felületein (pl. saját holnap vagy közösségi oldal) túl más nyomtatott vagy digitális felületen nyilvánosan meg nem jelent kép küldhetõ be.

•    A képkészítéshez bármilyen digitális (pl. tükörreflexes/tükör nélküli/kompakt fényképezõgép, mobiltelefon) és analóg eszköz (pl. filmes fényképezõgép) használható. A filmre készített fotókat elõhívva, beszkennelve és körbevágva, a fenti méret- és formátumbeli megkötések mellett fogadjuk el.

•    Digitális eszközzel készített kép esetében az EXIF adatoknak kiolvashatónak kell lenniük, és tartalmazniuk kell a kép elkészültének dátumát, a fotózáshoz használt eszköz adatait (pl. gyártó neve, eszköz típusa), valamint az alkotó által használt beállításokat (pl. rekesznyílás, záridõ, ISO érték).

•    A fotók képszerkesztõ programban való utólagos szerkesztése megengedett, amennyiben az az eredetileg megtapasztalt élmény visszaadását szolgálja, nem pedig a megörökített téma vagy a valóság radikális megváltoztatását. Megengedett módosítás például az expozíció, színek és kontraszt korrigálása; a kép forgatása és vágása; a perspektivikus torzulás korrigálása; illetve a befogadást és értelmezést zavaró, esetleges tényezõk (pl. porszemek) eltávolítása. Nem megengedett és érvénytelen pályamûvet eredményezõ módosítás például az elemek vagy a háttér utólagos elmosása; bármely hangsúlyos elem eltávolítása vagy hangsúlyos elem utólagos hozzáadása; dekorációs vagy hangulati elemek hozzáadása; az állatok és növények természetestõl eltérõ átszínezése.

•    A kép fájlnevét az alábbi minta szerint kérjük megadni ékezetek nélkül:
Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. Kovacs_Janos_En_a_vizilovakkal_vagyok.jpg)

•    A pályázók által megadott adatokat (emailcím és teljes név) csak értesítési célból használjuk fel, a pályázat lezártát követõen pedig töröljük.

•    A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy pályamûvét intézményünk Facebook-oldalán névvel együtt közzétegyük, továbbá térítés nélkül felhasználjuk.


A pályázat menete és díjazása:

Az 5 legjobb kép feltöltésének dátuma: 2022. szeptember 5.
Eredményhirdetés: 2022. szeptember 12.


A 2022. augusztus 31. 24:00-i határidõig beérkezett érvényes pályamunkák közül az intézményünk vezetésébõl és fotós tartalmainkért felelõs csapatunk tagjaiból álló zsûri kiválasztja az 5 legjobban sikerült alkotást, amelyeket 2022. szeptember 5-én a pályázók nevét és a kép címét feltüntetve feltöltünk Facebook-oldalunkra.

A feltöltött 5 pályamûre kedvelések formájában szavazhat majd a nagyközönség 2022. szeptember 11. 24:00-ig, a legtöbb kedvelésben részesülõ alkotás készítõje pedig egy saját nevére szóló éves állatkerti bérletet kap. Õt az eredményrõl és nyereményük átvételének feltételeirõl emailen fogjuk értesíteni 2022. szeptember 12-én.

Oroszlán