Rejtõzködõ állatok a természetben - 2023. õszi országos rajzpályázat


Hagyományunkhoz híven idén õsszel is szeretnénk alkotásra inspirálni a természet iránt érdeklõdõ diákokat, amire aligha találnánk jobb alkalmat, mint az állatok október 4-i világnapjához kapcsolódó Állatok Világhete. Megannyi állatfajra jellemzõ, hogy színezetével kifejezetten beleolvad környezetébe – ezáltal elrejtõzik a ragadozók vagy éppen saját prédája elõl –, országos rajzpályázatunk keretében pedig ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, hogyan mozgatják meg a gyermekek és fiatalok fantáziáját ezek a rejtõszínû állatok.

A felhívás valamennyi általános iskolásnak és középiskolásnak szól, akik személyenként egy darab A/4-es méretû, papíralapú alkotással nevezhetnek. A pályamûvek bármilyen rajz- vagy festészeti technikával készülhetnek, és egyaránt beadhatók postai úton (4032 Debrecen, Ady Endre út 1.) vagy nyitvatartási idõben személyesen a pénztárban december 8-ig.

Kérjük, a pályamû hátoldalán vagy mellékletében mindenképpen szerepeljen az alkotó neve és évfolyama, valamint a kapcsolattartó emailes és telefonos elérhetõsége.

A beküldött pályamûveket nem áll módunkban a pályázat lezártát követõen postai úton vagy személyesen visszaadni.

Az általános- és középiskolás korcsoport szakmai zsûri által kiválasztott elsõ három helyezettje az alábbi díjazásban részesül:
•    I. helyezett: belépõ két felnõtt és két gyermek részére
•    II. helyezett: belépõ egy felnõtt és két gyermek részére
•    III. helyezett: belépõ egy felnõtt és egy gyermek részére

A szakmai zsûri névsora:
•    Biró Tibor ipari formatervezõ
•    Börcsök Attila grafikusmûvész
•    Kiss Papp Csilla mûvészettörténet- és rajztanár


Beküldési határidõ: 2023. december 8.


Jó alkotást és sok sikert kívánunk!

Oroszlán