Az 1960-ban alapított „Lúdas Matyi Vidámpark” 1961-től az állatkerttel közös intézményként, Nagyerdei Kultúrpark néven várja a kikapcsolódni vágyókat. Évente több, mint 130 000 látogató keresi fel az intézményt.
A Vidámpark 18 játékával (elvarázsolt kastély, dodgem, óriáskerék, gyermekvasút stb.) az ország egyetlen állandó szórakoztató parkja. Az 1800-as évek végén készített lovasforgó ipartörténeti emlék, valamint itt található Európa legrégebbi dodzsemje. Igazi iparművészeti remekművek a debreceni dodzsem kocsik.
Az Állat- és Növénykert és a Vidámpark összenyitása már 17 hektáron, megnyugtató módon biztosítja az állatkerti fejlesztések területigényét. Ezért, azoknak is, akik eddig csupán az állatkertet látogatták meg érdemes átsétálniuk a Vidámparkba. A két egységet összekötő területen egy kis mediterrán sétányt alakítottunk ki, melynek közepén egy természetesen berendezet szabadtéri terráriumban társállatként is kedvelt görögteknősök élnek.
A vidámpark területén található a Trópusi ház, a szamár- és juhkarám, s itt található a Pálmaház - Terrárium is. A kastélyban a Toldi panoptikum látható. Arany János Toldi című művének meghatározó és emlékezetes jelenetei elevenednek meg  korhű jelmezekbe bújtatott figurákkal.

Új játékokal is gazdagodott a Park: Kukac hullámvasút, Nosztalgia kisautó,  Repülős forgó és Szafari vonat is várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

 


Oroszlán