Állatkerti élménytáborok

 

XXXIV. Zoológiai szaktábor a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámparkban!


Légy részese az állati kalandoknak!  


A nyári szünet kitörésével idén is egyedülálló és újdonságokat is tartogató programot kínálunk az általános iskolásoknak az immár 34. alkalommal megrendezett zoológiai szaktáborok keretében.

A kicsengetéstõl a nyári szünet végéig tartó, angol nyelven is elérhetõ napközis (hétfõtõl péntekig 8:00-tól 16:00-ig tartó) állatkerti élménytáborokban a táborozók szakképzett zoopedagógusok útmutatásával pillanthatnak be az állatkerti mindennapok kulisszái mögé, ahol életre szóló kalandokat élhetnek át. Megismerkedhetnek számos különleges lakó viselkedésével, az állatgondozók napi feladataival, valamint a növénykert botanikai különlegességeivel. Lehetõségük lesz többek között a megetetni a zsiráfokat, egészségügyi sétát tenni a pingvinóvoda idei növendékével, és testközelbõl megismerkedni a gyûrûsfarkú makikkal.

Idén sok év után visszatérõ, különleges programelemként a táborozók szerdánként kirándulást tesznek a Hortobágyon. A felhõtlen szórakozásról mindemellett az ország egyetlen Vidámparkjának játékgépei gondoskodnak majd annak érdekében, hogy a Nagyerdõ szívében eltöltött tábori napok igazán önfeledten és emlékezetesen telhessenek.


 

   Idõ

Hétfõ

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

7:30-8:00

Érkezés

Érkezés

Érkezés

Érkezés

Érkezés

 

8:00-9:30

 

 

Balesetvédelem/Zoo-kresz

 

 

Állatgondozók vagyunk!

 

8:30 – indulás a Mátai ménesbe

9:30 – érkezés

 

 

Madárbemutató,

Illatkerti séta

 

 

Bemutatkozik a zoodoki

9:30-10:00

Tízórai

Tízórai

Tízórai

Tízórai

Tízórai

 

10:00-11:15

 

Tematikus foglalkozás: Az állatkertek szerepe

+

Állatkerti séta

 

 

Ismerkedés az emlõsök világával

 

 

 

 

 

Hortobágyi fogatozás

 

 

 

 

 

Madaras foglalkozás

 

 

Takarmány-elõkészítés

 

11:15-12:30

 

 

Rendszerezzünk!

 

 

Kutatóexpedíció

 

 

Pónilovaglás

 

 

 

Eredményhirdetés,

táborzárás

12:30-13:30

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

 

13:30-14:30

 

 

Játék az Ötholdas Pagonyban

 

 

 

 

 

Bemutatkozik a Pálmaház

 

 

Visszaút az Állatkertbe

 

 

Pingvinséta

 

 

 

 

 

Játék a Vidámparkban

 

14:30-15:30

 

 

Csapatzászló készítése

 

 

Feladatlap-megoldás

 

 

Elõkészülés a táborzárásra

15:30-16:00

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

 A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az intézmény külön óvintézkedésekkel gondoskodik a biztonságos élményszerzésrõl, így csak orvosi igazolással rendelkezõ, egészséges gyermekeket tudnak fogadni – az idei évben csoportonként legfeljebb 25 fõt –, továbbá a napi háromszori tábori étkeztetést is fokozott elõvigyázatossággal, védõfelszerelés használata mellett bonyolítják majd le.

A foglalkozások jellegébõl adódóan a zootáborban való részvétel feltétele az általános iskola elsõ osztályának elvégzése.

Az idei állatkerti tábor díja 37.500 Ft/fõ/turnus, az 5%-os testvérkedvezmény pedig idén is igénybe vehetõ. További újdonság, hogy jelentkezni kizárólag a zootábor vadonatúj, online regisztrációs felületén lehet.Útmutató a Zootáborra való online jelentkezéshez

1.      A regisztrációs oldalon turnusonkénti bontásban láthatók az egyszemélyes, illetve a két fõ részére szóló, kedvezményes testvér táborjegyek. Minden jegynél feltüntettük a még szabad helyek számát.

2.      A megfelelõ turnus(ok)ra jegy(ek) kiválasztását követõen az oldal aljára görgetve tud továbblépni az adatok megadásához.

3.      A megjelenõ felületen, kérjük, adja meg saját és gyermeke(i) adatait. Amennyiben hozzájárul ahhoz, hogy a tárbor során a gyermeke(i)rõl készült képi- és hangfelvételek megjelenhessenek intézményünk online csatornáin és kiadványaiban, illetve a sajtóban, kérjük, pipálja ki az erre vonatkozó mezõt. A fizetési felületre való továbblépéshez el kell fogadnia a TicketBase, valamint intézményünk általános szerzõdési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát.

4.      A fizetési felületen tudja megadni bankkártyaadatait, majd a FIZETEK gombra kattintva végezheti el a fizetést. Felhívjuk figyelmét, hogy a SZÉP kártyás fizetés egyelõre sajnos nem lehetséges. Köszönjük megértését.

5.      A sikeres fizetést követõen a regisztrációkor megadott emailcímre megérkezik .pdf formátumban valamennyi megvásárolt jegy, az általános szerzõdési feltételek és adatvédelmi nyilatkozatok, illetve két külön emailben a vásárlásról kiállított számla is. Mindezek mellett megkapja a táborozással kapcsolatos tájékoztatónkat, a gyermek egészségi állapotáról szóló nyilatkozatot (amelyet a tábor elsõ napján kitöltve és aláírva kérünk papíralapon), valamint a zootáborral kapcsolatos igényfelmérõ kérdõívünket is, amelynek kitöltésével és beadásával segítheti munkánkat.


Amennyiben bármilyen technikai kérdés vagy probléma merül fel Önben a jelentkezéssel kapcsolatban, kérjük, keresse illetékes munkatársunkat a communication@zoodebrecen.hu emailcímen.


Köszönjük jelentkezését, és szeretettel várjuk gyermekét!

Oroszlán