A legapróbb segítség is rengeteget számít!

Sokrétû munkánk – amely felöleli többek közt az állattartó helyek folyamatos korszerûsítését, a természetvédelmi oktatást, a fajmegõrzési programokban való részvételt, a botanikus kerti feladatokat, valamint a patinás élményelemek restaurációját – fokozódó kihívásokkal jár a takarmány- és építõanyagárak, illetve a közüzemi szolgáltatások árának drasztikus emelkedése következtében. Épp ezért a legkisebb támogatás is rengeteget számít: legyen szó akár jelképes örökbefogadásról, adományozásról vagy támogatói belépõ megvásárlásáról, a segítség minden formáját nagy hálával fogadjuk és fordítjuk arra, hogy lakóink még nagyobb jólétben éljenek, szolgáltatásaink pedig a kor elvárásainak megfelelõen folyamatosan továbbfejlõdjenek.

Mindenki számára elérhetõ, közvetlen támogatási mód a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása, amelyrõl 2022. május 20-ig rendelkezhetünk. Ez semmiféle plusz költséggel nem jár – ráadásul a nyilatkozat immár néhány kattintással, online is kitölthetõ és benyújtható –, lakóinknak azonban egy egész évre szóló segítséget jelent

Jó hír, hogy személyi jövedelemadód 1+1 százalékának felajánlásáról immár néhány kattintással, online is rendelkezhetsz.

 

Útmutató az online nyilatkozat kitöltéséhez

1. Keresd fel a NAV e-SZJA oldalát, és lépj be az Ügyfélkapu-hozzáféréshez szükséges felhasználóneveddel és jelszavaddal.

2. Ne felejtsd el ellenõrizni és – amennyiben mindent rendben találsz – elfogadni adóbevallás-tervezetedet, hiszen ha 2022. május 20-ig nem rendezed az esetleges adótartozásaidat, az 1+1 százalékról sem fogsz tudni rendelkezni.

3. Ezt követõen a fõoldalra visszatérve kattints a Nyilatkozom gombra, majd a következõ felület jobb oldalán megjelenõ kis nyíllal nyisd le a rendelkezõ nyilatkozatodat.

4. Az adóazonosító jeledet a rendszer automatikusan kitölti. Más saját adat nem szükséges a rendelkezéshez, de ha szeretnéd, megadhatod neved, illetve levelezési- és emailcímed; ez esetben az adatok megadása mellett pipáld ki a HOZZÁJÁRULOK rubrikát.

5. Lentebb, a Rendelkezés civil kedvezményezett részére szekcióban tudod megadni a kedvezményezett adószámát (a mi esetünkben 20749154-2-09). A mezõbõl kikattintva megjelenik a nevünk ("NAGYERDEI KULTÚRPARK" Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelõsségû Társaság) is a következõ sorban – ezzel más teendõd nincs.

6. A következõ szekcióban tudsz nyilatkozni adód másik 1 százalékáról egy általad választott technikai számos kedvezményezett részére.

7. Ha ellenõrzés után is minden adatot rendben találsz, kattints a MENTÉS gombra – fontos, hogy ez még nem egyenlõ a beadással.

8. A végleges nyilatkozatod beadásához kattints a felület alján található TOVÁBB A BEADÁSRA gombra – ekkor a rendszer ellenõrzi, szerepel-e rajta minden, beadáshoz szükséges adat –, majd végül a BEADÁS gombra kattintva nyújthatod be rendelkezésedet.

Önzetlen támogatásodat ezúton is köszönjük!

Amennyiben Ügyfélkapu-hozzáférés hiánya miatt vagy más okból inkább papíralapon rendelkeznél adód 1+1%-áról, kérjük, töltsd ki és postán vagy személyesen juttasd el a területileg illetékes NAV-irodába az alábbi nyilatkozatot:

Rendelkezõ nyilatkozat letölthetõ itt.

Adószámunk: 20749154-2-09

Oroszlán