Idén 65 éve, hogy megnyitottuk kapunkat a nagyközönség elõtt az addig példa nélküli társadalmi összefogással megvalósult építkezést követõen, amelyben Debrecen város lakosai is részt vettek. Az élõvilág élményszerû bemutatásáról és generációk közös kikapcsolódásáról gondoskodó intézményünk azóta is széles körû támogatottságnak örvend, legyen szó akár jelképes örökbefogadásról, anyagi és tárgyi felajánlásokról vagy éppen önkéntes munkáról. Részben e segítségnyújtásnak köszönhetõen lakóink évrõl évre egyre nagyobb jólétben élhetnek, környezetük és szolgáltatásaink pedig folyamatosan fejlõdhetnek a kor elvárásainak megfelelõen.

Legújabb bemutató-fejlesztési projektünkkel szeretnénk egy csepp Amazóniát elhozni újvilági kifutósorunkra, amely jelenleg lámáknak, dél-amerikai tapíroknak és nagy maráknak ad otthont, de bõvítését követõen további fajokkal, köztük nanduval, kapibarával és egy korábban sosem tartott ritkasággal is gyarapodik majd. Terveink szerint újonnan beépített vízforgató rendszer és buja növényzet gondoskodik majd arról, hogy a mostani és leendõ új lakók még könnyebben gyakorolhassák természetes viselkedésüket, amit látogatóként még könnyebben, akár új perspektívákból is meg fogtok tudni figyelni. E célok megvalósításához nélkülözhetetlen a lelkes állatkertbarátok támogatása, amelynek mindenki számára elérhetõ, közvetlen és semmilyen plusz költséggel nem járó módja a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása. A nyilatkozatot május 22-ig nyújthatjátok be akár néhány kattintással, online is, a tavaly született kistapír, Zsaklin és társai pedig a legkisebb segítségért is nagyon hálásak lesznek.

Amennyiben Ügyfélkapu-hozzáférés hiánya miatt vagy más okból inkább papíralapon rendelkeznél adód 1+1%-áról, kérjük, töltsd ki és postán vagy személyesen juttasd el a területileg illetékes NAV-irodába a rendelkezõ nyilatkozatot, amely ide kattintva letölthetõ.

Adószámunk: 20749154-2-09


Önzetlen támogatásod ezúton is köszönjük!

 

Oroszlán