XXXV. Zootábor a Debreceni Állatkertben


A nyári szünet kitörésével idén is egyedülálló programot kínálunk az általános iskolásoknak az immár 35. alkalommal megrendezett zoológiai szaktáborok keretében.

A kicsengetéstõl a nyári szünet végéig tartó élménytáborokban a táborozók szakképzett zoopedagógusok útmutatásával pillanthatnak be az állatkerti mindennapok kulisszái mögé, ahol életre szóló kalandokat élhetnek át a Nagyerdõ szívében. Megismerkedhetnek számos különleges lakó viselkedésével, az állatgondozók napi feladataival, valamint a növénykert botanikai különlegességeivel.

Különleges programelemként a táborozók pénteken kirándulást tesznek majd a Zsuzsi Erdei Vasúttal a Hármashegyalján, a tábor méltó zárásaként pedig a Vidámpark játékgépei gondoskodnak önfeledt szórakozásukról.


Részletes program

 

Idõ

Hétfõ

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

7:30-8:00

Érkezés

Érkezés

Érkezés

Érkezés

Érkezés

 

8:00-9:30

 

Balesetvédelem

Zoo KRESZ

 

Állatgondozók vagyunk!

+

Állatkerti séta

 

Állatok akcióban

 

 

Madaras foglalkozás

 

Hármashegyi flóra- és faunabirodalom megismerése

 

9:30-10:00

Tízórai

Tízórai

Tízórai

Tízórai

Tízórai

 

 

10:00-11:30

 

Állatkertek szerepe

+

Állatkerti séta

 

„Nemszeretem állatok” Érzékenyítõ foglalkozás

 

 

Takarmány-elõkészítés

 

 

Állatok akcióban

+

Afrikai röpde

 

 

Erdei iskola megismerése

11:30-12:10

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

 

12:10-13:30

 

Ismerkedés

Pálmaház

 

Ismerkedés az emlõsök világával

 

 

„Mit jelent számomra az állatkert?”

 

Elõkészülés a táborzárásra

+

Poszter készítése

 

 

 

Játék a Vidámparkban

 

13:30-14:30

 

Kreatív kézmûves foglalkozás

 

Állatok akcióban

 

 

Állatok akcióban

 

14:30-15:30

 

Csapatfelosztás és csapatzászló készítése

 

 

Trópusi ház

 

Illatkerti séta

15:30-16:00

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

A programváltozás jogát fenntartjuk.


A zootábor házirendje ide kattintva érhetõ el.


Az idei állatkerti tábor díja 45.000 Ft/fõ/turnus 10%-os testvérkedvezménnyel, jelentkezni pedig kizárólag a zootábor tavaly bevezetett online regisztrációs felületén lehet.

Érdeklõdés: zootabor@zoodebrecen.hu

Fizetéssel kapcsolatos technikai segítség: penzugy@zoodebrecen.hu

A táborozó gyermek(ek) egészségi állapotára vonaktozó nyilatkozat ide kattintva letölthetõ.


Útmutató az online jelentkezéshez


A zootáborra való jelentkezés tavaly óta kizárólag az online regisztrációs felületen lehetséges, pénztári befizetésre vagy banki átutalásra nem áll módunkban lehetõséget biztosítani.

1.      A regisztrációs oldalon turnusonkénti bontásban láthatók az egyszemélyes, illetve a két vagy három fõ részére szóló, kedvezményes testvér táborjegyek. Minden jegynél feltüntettük a még szabad helyek számát.

2.      A megfelelõ turnus(ok)ra szóló jegy(ek) kiválasztását követõen az oldal aljára görgetve tud továbblépni az adatok megadásához.

3.      A megjelenõ felületen, kérjük, adja meg saját és gyermeke(i) adatait. Amennyiben hozzájárul ahhoz, hogy a tárbor során a gyermeke(i)rõl készült képi- és hangfelvételek megjelenhessenek intézményünk online csatornáin és kiadványaiban, illetve a sajtóban, kérjük, pipálja ki az erre vonatkozó mezõt.

4.         Kérjük, pontos információkat adjon meg a gyermek(ek) életkorára, valamint esetleges tartós betegségére és ételérzékenységére vonatkozóan. A tábori feladatok jellegébõl adódóan az írás és olvasás készsége elengedhetetlen valamennyi résztvevõ számára, így csak az általános iskola elsõ osztályát elvégzett gyermekeket áll módunkban fogadni. Egészségügyi okokból indokolt diétás étkezést csak a jelentkezéskor megadott információk függvényében tudunk biztosítani.

5.       A fizetési felületre való továbblépéshez el kell fogadnia a TicketBase, valamint intézményünk általános szerzõdési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát.

6.      A fizetési felületen tudja megadni bankkártyaadatait, majd a FIZETEK gombra kattintva végezheti el a fizetést. SZÉP kártyával történõ fizetésre sajnos továbbra sincs lehetõség. Köszönjük megértését.

5.      A sikeres fizetést követõen a regisztrációkor megadott emailcímre megérkezik PDF formátumban valamennyi megvásárolt jegy, az általános szerzõdési feltételek és adatvédelmi nyilatkozatok, illetve két külön emailben a vásárlásról kiállított számla is. Mindezek mellett megkapja a gyermek egészségi állapotáról szóló nyilatkozatot, amelyet a tábor elsõ napján kitöltve és aláírva kérünk papíralapon.


Köszönjük jelentkezését, és szeretettel várjuk gyermekét!


Fontos információk

Érkezés: 7:30-8:00 óra között az állatkert bejáratához. (8:00-kor a bejárati kaput bezárjuk, mivel intézményünk 9:00-ig zárva tart a látgoatók számára. A késve érkezõk a gazdasági bejáraton tudnak bejönni.)

Hazaindulás: 16:00 (Kérjük a szülõket, hogy lehetõség szerint pontosan érkezzenek a gyermekekért.)

A szaktáborunk során elvégzendõ feladatok, foglalkozások elõfeltétele az olvasás és írás készsége, így csak az általános iskola elsõ osztályát elvégzett gyermekeket áll módunkban fogadni.

Felhívjuk a szülõk figyelmét, hogy intézményünkben biztonsági kamerarendszer mûködik!

Hiányzás esetén az étkezést egy nappal elõtte tudjuk lemondani reggel 8 óráig.

Kérjük a szülõket, hogy a gyerekeket az idõjárásnak megfelelõ öltözetben engedjék el. Javasolt a hátizsákba zárt cipõt, és váltóruhát bekészíteni a szeszélyes idõjárási viszontagságok ellen.

Ha gyermekeiknél egyedi étkezési, gyógyszerszedési, gyógykezelési igény van, kérjük a táborvezetõnek jelezzék.

A szabadtéri programok miatt nem zárható ki a kullancscsípés lehetõsége, ezért kérjük, illetve javasoljuk, hogy minden tábori nap után ellenõrizzék gyermekeiket.
Oroszlán