Képgaléria

Mikulásváró Hétvége az Állatkertben!

2022. november 30.

Mikulásváró Hétvége az Állatkertben!

A Nagyszakállú idén sem felejtette le listájáról az állatokat, így december 3-án és 4-én hozzánk is ellátogat, hogy finomságokkal kedveskedjen lakóinknak. Természetesen ti sem maradtok ki a vele való találkozás élményéből, a Mikulásházban ugyanis mindkét nap vár benneteket 9:00-tól 10:00-ig, majd délig elkísérhetitek őt az Állatok akcióban helyszíneire, ahol az ünnepi látványetetésekkel és a puttonyból előkerülő édességgel kedveskedünk nektek!

 

A programokon való részvétel állatkerti belépővel díjmentes.

 

Részletes program

tovább »

Kistapírt a fa alá: bemutatkozik Zsaklin!

2022. november 28.

Kistapírt a fa alá: bemutatkozik Zsaklin!

Ha szeretnétek a közelgő ünnepek alkalmából életre szóló élményajándékkal meglepni szeretteiteket, egyúttal pedig nemes ügyet támogatni, segítünk néhány ötlettel! Egy hónapig minden nap bemutatjuk nektek egy jelképes örökbefogadásra váró lakónkat, akik közül biztosan megtaláljátok majd a nektek vagy ajándékozottatoknak legkedvesebbet.


Ma kereken négyhónapos Zsaklin, az ötödik debreceni születésű dél-amerikai tapír, aki látogatóink egyik nagy kedvence az idei főszezon óta, így ő lett a holnapi AdományoZOO Nap reklámarca is. A kezdettől fogva jó egészségben és kifogástalan étvággyal tölti napjait a Dél-Amerika kifutósoron családja társaságában. Kedvenc közös elfoglaltságuk a nyári pancsolás és napfürdőzés, és természetesen évszaktól függetlenül a közös falatozás, amelyet minden nap 10:00-kor tekinthettek meg. Zsaklin szépen gyarapodik: születésekor még csupán 6,2 kg-ot nyomott, a napokban viszont már 45 kg-ot mutatott a mérleg!


Valamennyi nevelőszülőnk névre szóló, díszes oklevelet kap, továbbá díjmentesen részt vehet a december 27-i Állatok Karácsonyán, amelyen személyesen is találkozhat kedvezményezettjével és további érdekességeket tudhat meg róla.


Részletek:
www.zoodebrecen.hu/tamogatas

tovább »

Exkluzív rendezvényhelyszínnel bővültünk!

2022. október 27.

Exkluzív rendezvényhelyszínnel bővültünk!

Mint abból az Állatkertek Éjszakáján már ízelítőt adtunk, hazánkban egyedülálló, de európai szinten is ritkaságnak számító idei attrakciófejlesztésünk keretében immár afrikai tematikájú rendezvényhelyszínnel, a Samburu panorámaterasszal és hozzá tartozó gazdag programcsomaggal várjuk mindazokat, akik igazán különleges élményre vágynak.


A családok, baráti társaságok, szerelmespárok, valamint üzleti ügyfelek számára egyaránt ajánlott Samburu panorámaterasz a Park egyik legszebb pontján, az ország egyetlen recészsiráf-családjának közvetlen szomszédságában helyezkedik el, így vendégei korábban sohasem tapasztalt közelségből csodálhatják meg Emmát, Jabarit és Zaharát a Nagyerdő fái alatt. A nyitvatartási időben vagy akár azon kívül is igénybe vehető, maximum háromórás programcsomag hangulatos zene kísérte gasztronómiai utazást és kulisszák mögötti tematikus szakvezetést kínál számotokra – akár angol nyelven is –, továbbá golfkocsibérléssel, profi fotózással, illetve a bekészített Instax fényképezőgéppel megörökített kézzel fogható emlékekkel tehető még teljesebbé. Az egész évben ideális klímát biztosító 12 férőhelyes iglunak köszönhetően a panorámaterasz valóban négy évszakos állatkerti környezetet biztosít ünnepléshez, céges csapatépítéshez, eljegyzéshez vagy egyéb privát eseményhez.


Helyszín- és névválasztásunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet a több mint másfél évtizede ikonikus lakóinak számító recés zsiráfok szorult természetvédelmi helyzetére, és egyúttal célzott támogatást nyújtani a védelmükre tett nemzetközi törekvéseknek. Az egyik legritkább alfajként a recés zsiráfok ma már csak Afrika északkeleti csücskén, Szomália, Etiópia és Kenya egyes területein fordulnak elő, egyedszámuk pedig az elmúlt négy évtizedben több mint 50%-kal fogyatkozott. Egyik utolsó mentsváruk a páratlan szépségű kenyai Samburu Nemzeti Park, amely a panorámaterasz nevét is inspirálta. Célunk, hogy az élőhelytől távoli (ex situ) fajmegőrzésben betöltött szerepünk mellett egyre aktívabban kivegyük részünket az élőhelyi (in situ) természetvédelem támogatásából is, ebben pedig fontos mérföldkő a Samburu panorámaterasz, amelynek vendégeként az itt eltöltött programmal egyben anyagilag is hozzájárulhattok a világ elsőszámú zsiráfvédelmi szervezete, a Giraffe Conservation Foundation munkájához.


További információk és foglalás

tovább »

Csoportos és családi programokkal készülünk az Állatvédelmi Témahétre!

2022. november 28.

Csoportos és családi programokkal készülünk az Állatvédelmi Témahétre!

Mi is csatlakoztunk az Állatvédelmi Témahéthez, amelynek alkalmából jövő hétfőtől vasárnapig tematikus foglalkozásokkal és egyéb interaktív programokkal várjuk az érdeklődő diákcsoportokat és családokat.

 

RÉSZLETES PROGRAM:

 

December 5-8.
9:00-10:30 és 10:30-12:00 – Felelős állattartás: Hogyan neveljünk boldog kiskedvenceket? (interaktív foglakozás általános iskolásoknak)
A 900 Ft/fő áron megváltható kedvezményes csoportos belépővel látogatható foglalkozásokra a zooped@zoodebrecen.hu emailcímen vagy a +36 30 355 5370-es telefonszámon történő előzetes bejelentkezés szükséges.


December 9.
9:00-16:00 – Kincskereső játék a CITES-ről (kötetlenül játszható a bejáratnál 500 Ft-ért megvásárolt kincskereső térkép segítségével)


December 10-11.
9:00-16:00 – Kincskereső játék a CITES-ről (kötetlenül játszható a bejáratnál 500 Ft-ért megvásárolt kincskereső térkép segítségével)
9:00-11:00 – Kézműves foglalkozás
9:00-11:00 – Odúk és etetők – Hogyan és kikről gondoskodhatunk télen? (interaktív foglalkozás)
A programváltozás jogát fenntartjuk, de minden esetleges módosításról a lehető leghamarabb hírt fogunk adni.

tovább »

Hangyanövény

2022. november 30.

Hangyanövény

A meténgfélék családjába tartozó epifita növénynemzetség, melynek nagyjából 80 ismert faja Kína, Indokína és India trópusi területein őshonos. Húsos leveleik és száraik általában járulékos gyökerekkel kapaszkodnak vagy függeszkednek a fák törzsén. Virágaik többnyire nagyon kicsik és ernyőszerű csoportokban jelennek meg fehér, piros és ibolya színekben.

 

A legtöbb hangyanövény különböző fák környezetében megépült hangyafészkeket és az azokban élő hangyák ürülékét használja fel tápanyagforrásként, ezen együttélés hatására pedig jellemzően olyan, módosult növényi részeket (pl. szár, gyökér, levél) fejlesztett, melyek elősegítik a hangyák mindennapi életét és védekezését.

 

Pálmaházunk paludáriumában két Malajzia és Borneó területén őshonos fajt is megcsodálhattok.

 

tovább »

Újabb fenyegetett ritkasággal, madagaszkári récékkel gyarapodtunk!

2022. december 01.

Újabb fenyegetett ritkasággal, madagaszkári récékkel gyarapodtunk!

A téli időszakban sem áll meg nálunk az élet: jelentős gyűjteményi bővülésről adhatunk hírt, miután november 20-án egy madagaszkári recepárt fogadtunk a Zürichi Állatkertből az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram (EAZA EEP) keretében. Ez a természetes élőhelyén veszélyeztetettnek számító faj világszerte mindössze 24 állatkertben látható, hazai intézményben pedig most először találkozhattok vele. A tavaly tavasszal kikelt gácsért és tojót már megtekinthetitek több másik récefaj társaságában, tavasszal pedig mind birtokba veszik majd a buja vízparti növényzettel és költőodúkkal rendelkező récés tavat.

 

További képekért kövess minket Instagramon!

 

Többi lakónkhoz hasonlóan a madagaszkári récék is várják az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás nekik sok-sok örömet, nekünk pedig hatalmas segítséget jelentene, ráadásul remek élményajándék is lehet!

 

További információk:
www.zoodebrecen.hu/tamogatas

tovább »

Peposzaka récepárral gyarapodtunk!

2022. november 29.

Peposzaka récepárral gyarapodtunk!

Idén is folytatódik réceállományunk további bővítése, amelynek keretében néhány év után visszatérő fajként peposzaka récék érkeztek hozzánk november 20-án a Zürichi Állatkertből. A fiatal kora ellenére már most jól megkülönböztethető, idén júliusban kikelt gácsér és tojó már megtekinthető a kisebb récéknek otthont adó társasbemutatónkban, tavasszal pedig birtokba veszik majd a buja vízparti növényzettel és költőodúkkal rendelkező récés tavat. Reményeink szerint ez a minden korábbinál gazdagabb récegyűjtemény a közeljövőben sikeres szaporulattal is tovább gyarapodik majd.

 

További képekért kövess minket Instagramon!

 

Többi lakónkhoz hasonlóan a peposzaka récék is várják az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás nekik sok-sok örömet, nekünk pedig hatalmas segítséget jelentene, ráadásul remek élményajándék is lehet!

 

További információk:
www.zoodebrecen.hu/tamogatas

 

tovább »

Állati élmények bármelyik alszámláról!

2022. október 13.

Állati élmények bármelyik alszámláról!

Tudtad, hogy 2022. december 31-ig SZÉP kártyád mindhárom zsebét elfogadjuk a szolgáltatás típusától függetlenül? Ha állatkerti vagy vidámparki belépőt, részvételi jegyet vagy akár rendezvénybelépőt szeretnél váltani, harapni- vagy innivalóra vágysz látogatásod során, vagy emlékül hazavinnél egy kedves szuvenírt az ajándékpavilonból, jó hír, hogy év végéig bármelyik alszámláról fizethetsz ezekért. A mostani jó időre való tekintettel különösen érdemes élned a lehetőséggel, hiszen lakóink, köztük újszülöttek és új jövevények, valamint több mint 20 vidámparki élményelemünk festői környezetben várják, hogy felfedezd őket!

tovább »

Megújulva vár tavasszal a Hattyúforgó!

2022. november 25.

Megújulva vár tavasszal a Hattyúforgó!

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes körútra repít a kecses Hattyúforgó, amelynek gondolái nemcsak alapos gépészeti karbantartáson, hanem esztétikai felújításon is átesnek a következő hetekben, hogy az áprilisi szezonnyitón eredeti pompájukban fogadhassanak titeket.

tovább »

Ajándéktárgyak egész évben!

2022. november 16.

Ajándéktárgyak egész évben!

Ha szeretnél valami kézzel fogható emléket is megőrizni látogatásodból vagy netán állati ajándékötletet keresel, késő őszi és téli kínálatunkban is megannyi plüss, hűtőmágnes, párna és emlékérme közül választhatsz. Örökbefogadott lakóinkkal ellentétben plüssállatainkat tényleg hazaviheted, legyen szó akár Elmo, az uhu kicsinyített másáról!

tovább »
Honlapkészítés Honlapbirodalom
Oroszlán